Skolans samverkanspartners

På Kungsholmens västra gymnasium samverkan med flera partners.

Följ oss på andra webbplatser

• Skolan på Facebook

På skolans Facebooksida skriver vi om vad som händer i korridorerna, klassrummen och omgivningen runt omkring.

• Skolan på Youtube

På skolans Youtube-kanal kan du följa vårt arbete, se filmer av elever och lärare och få en bild av skolan.

Vår Instagram visar bilder av vad som händer på skolan, på lektioner och i korridoren. Följ oss gärna på kungsholmensvastragymnasium!

Besök Kungsholmens västra

Elever presenterar KVG
Filmen är producerad av YRMiS

Utbytesprogram med Frankrike

Kungsholmens västra gymnasium ett utbytesprogram med Chalon-sur-Saône i Bourgogne, Frankrike
Samarbetet sker nu för fjärde året i rad.

Under mars och april 2016 åker 10 elever från Vård- och omsorgsprogrammet i åk 2 till Frankrike och genomför fyra veckors APL
Elever från Samhällsvetenskapliga och Naturvetenskapliga programmet deltar även i utbytet under en vecka

Anpassad lärmiljö för elever med hörselnedsättning

På Kungsholmens Västra Gymnasium erbjuder vi en lärmiljö som är anpassad för elever med hörselnedsättning. Skolan erbjuder modern hörselteknik, elevhälsa och lärare med kompetens inom hörsel, anpassade gruppstolekar, akustikanpassade lokaler med möblering för bästa lärmiljö samt läxhjälp som komplement till ordinarie undervisning.

Att gå i kommunal gymnasieskola

I Stockholms kommunala skolor är du som elev viktigast. Under din gymnasietid ska du få kunskap för framtiden och utvecklas som individ. Därför arbetar vi hela tiden med att utveckla både lärarna och skolans pedagogik.

• Det är viktigt att du trivs och mår bra i skolan för att få ett bra studieresultat. På våra skolor kan du få hjälp och stöd för att klara skolarbetet på ett bra sätt.

• Vårt mål är hög och jämn kvalitet på utbildningen och nöjda elever. Varje år lämnar alla skolor in en kvalitetsredovisning till utbildningsförvaltningen som följer upp skolornas arbete och verksamhet.

• Trygghet är en rättighet och i Stockholms kommunala skolor gäller nolltolerans mot kränkande behandling som diskriminering och mobbning.

Elevbloggar

• Heldag Schembrytande dag - utvecklingsamtal
  • Heldag schemabrytande dag - utv samtal
  • Heldag Terminsavslutning
  • Heldag Skolstart Vt 18
  • Heldag Skolavslutning - Studenten/utspring kl 12:00

Dagens mat

• Falafel med tomatsås och vitlökssås, grönsaker och ris
  • Blodpudding med rödlök, bacon och äpple, serveras med lingonsylt

Till dig som sökt Kungsholmens västra gymnaisum och står på kö.

Frånvaroanmälan

Frånvaro kan anmälas på
telefon 0515-777 021 alt Skola24
Anmälan sker genom att elevens personnr (ÅÅMMDDXXXX) knappas in.
För inloggning på Skola24 krävs Bank-ID

eller Skola24 Mobilapp

Vill du byta skola till KVG ....

Men går redan på en annan gymnasieskola  finns det möjlighet att ställa sig i vår interna kö.

Terminsdata 2017/18

Skolstart:  21 augusti

• upprop åk 1, kl:9:00
  • upprop åk 2, kl:13:00