Med anledning av händelsen i centrala Stockholm den 7 april

Kära elever och alla som arbetar på Kungsholmens västra gymnasium

Stockholm har drabbats av en terrorattack. Vi är alla så ledsna och bestörta. Mer än någonsin behöver vi skolan och lärande som lyfter fram det goda i att verka för och i en demokrati. Vi behöver varandra. Se varandra och ge plats åt varandras tankar att uttryckas. Och i det arbetet behöver vi lyfta fram goda förebilder som ser världen som allas vår hemvist i ett världsmedborgarskap. Det är allas vår frihet och lika värde som ska ta plats i det goda samtalet. För det är längs vägen Demokrati som terror kan motverkas.

Jag vill också säga tack till alla lärare och annan personal som fanns på plats i skolhuset i fredags em. Ni gjorde alla ett fantastiskt bra jobb. Ni fanns där och samlade de elever som ej kunde ta sig hem. Ni organiserade så att det ordnades med gemensam hemgång i bil för några, promenader i grupp mm. Ett stort och varmt tack till er alla, både personal och elever!

Om någon känner att ni behöver någon att prata med så ring vår kurator eller någon annan i elevhälsan. På tisdag 18 april, efter påsklovet, finns också elevhälsan på plats att träffa de elever som behöver egen tid. Mer information om tider kommer att anslås i Nyhetsrummet i Fronter.

Rektor Britta

Öppet brev från staden
Om du behöver vård eller stöd