Ekonomiprogrammet

Är du intresserad av ekonomi och hållbar utveckling? Då är ekonomiprogrammet på Kungsholmens västra gymnasium det rätta valet för dig! Du kan välja mellan inriktningarna ekonomi eller juridik.

Ekonomi handlar om att förändra världen. På vårt ekonomiprogram får du verktyg som ger dig möjlighet att vara en del i att utveckla samhället i en hållbar riktning såväl ur miljösynpunkt som ekonomiskt och socialt.  I kurser som berör ekonomi och juridik får du lära dig om hur världen fungerar och hur den kan förändras. Du får också möjlighet att starta ditt eget företag och genom besök komma i kontakt med makthavare, jurister, ekonomer och företagare. Ekonomiprogrammet på Kungsholmens västra gymnasium ger dig förutsättningar att klara högskolestudier inom ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga områden.

Inriktning ekonomi

På inriktningen ekonomi kommer du fördjupa dig inom ekonomi och företagande.

Du läser inriktning- och programfördjupningskurserna:

• Entreprenörskap och företagande
  • Företagsekonomi
  • Redovisning
  • Internationell ekonomi

Under ditt sista år får du möjlighet att skapa ditt eget företag tillsammans med andra elever. Fokus kommer vara hållbar utveckling och detta är något som kommer märkas i de flesta kurserna. Hållbar utveckling synliggörs också i kontakterna med näringslivet. För den som vill kommer det finnas möjlighet att välja Engelska 7 och moderna språk 4 som individuella val.

Poängplan

Poängplan för Ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi 2021/2022.

Inriktning juridik

På inriktningen juridik kommer du fördjupa dig inom juridik och företagande.

Du läser inriktning- och programfördjupningskurserna:

• Privatjuridik
  • Affärsjuridik
  • Företagsekonomi
  • Internationell ekonomi.

Under ditt sista år får du möjlighet att skapa ditt eget företag tillsammans med andra elever. Fokus kommer vara hållbar utveckling och detta är något som kommer märkas i de flesta kurserna. Hållbar utveckling synliggörs också i kontakterna med näringslivet. För den som vill kommer det finnas möjlighet att välja matematik 3b och moderna språk 4 som individuella val.

Poängplan

Poängplan för Ekonomiprogrammet med inriktning juridik 2021/2022.

Josefin Qvarfordt, studie- och yrkesvägledare
josefin.qvarfordt@edu.stockholm.se