För elever

Kungsholmens västra gymnasium har mycket att erbjuda dig. Lärarnas kompetens och engagemang, skolans lokaler och utrustning, våra samarbeten med organisationer och företag ger dig en god variation och grund i din utbildning.

Bli elev på Kungsholmens västra gymnasium

När du är elev på KVG har vi mycket vi kan erbjuda dig. Alla på skolan hjälper till att skapa goda förutsättningar för att kunskap ska kunna gro och nya tankar väckas och utvecklas. Dina lärare lägger grunden för detta genom sin lektionsplanering och tillsammans med bibliotek, elevhälsa och elevexpedition gör vi det möjligt växa och att du ska kunna nå dina mål.

Trygghet och studiero

Det finns många studieplatser runt om i vår skola, till exempel i skolbiblioteket. Där kan du framför allt jobba enskilt på lediga stunder under skoldagen. Det finns också möjlighet att i mindre grupp använda rum som ligger intill lektionssalarna om skoluppgifterna kräver diskussion. I vår ljushall finns det gott om utrymme för både plugg och avkoppling.
Ibland kan det finnas behov att prata om sin studiesituation och då finns skolans elevhälsoteam. Vår speciallärare håller öppet i studion för de elever som behöver och kurator med skolsköterskor jobbar ständigt för att du ska må bra under den tid du är i skolan. Skolan erbjuder också läxhjälp via olika stugor för bland annat matematik och kemi.

Plan mot diskriminering och kränkande behandling >

På lektionen

För att få ut maximalt av lektionen är det inte tillåtet med mobiltelefon under lektionstid. Telefonerna samlas in i början av varje lektion. Du behöver heller aldrig tänka på var du ska sitta för det finns för varje lektion en klassrumsplacering som byts ut med jämna mellanrum.

Ordningsregler >

Skolplattformen till vardags

Tillsammans med Teams är skolplattformen den resurs och verktyg som gör din skoldag. Här ser du ditt schema, nyheter om det som är på gång i och utanför skolan som handlar om dina studier. Praktisk information om när bibliotek och expedition är öppet hittar du också här.

Här kommer du vidare till:

• Min skola (endast information från KVG)
  • Teams
  • Planering och Bedömning
  • Närvaro och Frånvaro
  • Användarstöd med kontaktuppgifter till support och supportfilmer.

För vårdnadshavare finns Skolplattformen Stockholm att ladda ner som app. Via appen får du en avisering om vad som är på gång och notis om färsk information som gäller den egna skolan.

Samarbeten

KVG har en rad samarbeten med företag, organisationer och högskolor och universitet för att göra din skoldag både varierad och innehållsrik. Nedan följer två exempel på vad det gör för skolan.

Att ha god kunskap om vår omvärld är viktigt för förståelse och för att kunna fatta beslut som är hållbara för framtiden. Därför är vi en FN-skola och arbetar med de globala målen och Agenda 2030.

I vårt samarbete med Södertörns högskola får vi genom att ta emot lärarstudenter tillgång till aktuell forskning om undervisning och i specifika skolämnen. Detta innebär att du som elev möter flera blivande lärare som är på skolan och gör sin praktik, alltid under ledning av en handledare från skolan.

Traditioner

Skolans personal gillar att uppmärksamma traditioner som hör lov och högtider till. På avslutningar gillar vi att bjuda på oss själv och om du som elev vill vara med och bidra med det du är bra på är det förstås väldigt roligt. Det finns också en rad olika elevföreningar som gör det möjligt att skapa nya traditioner på skolan.

Varje år tar elever och personal på sig löparskorna och springer Kungsholmen runt i KVG-loppet. Det är vanligtvis en hård kamp mellan lagen men det ska framför allt vara roligt, inte minst när du springer in i mål. Den som inte vill springa får givetvis gå samma sträcka.

För våra elever som tar studenten håller rektor och biträdande rektorer högtidliga tal och skolan delar ut ett antal stipendier. Ett stipendium får du för goda insatser så som studieresultat och vad du för att skolan ska bli en bättre plats för de som går här. Det kan löna sig att ligga i med andra ord.

Skoldag under pandemin

Följ med Gurprit, elev i årskurs 3 på samhällsprogrammet, som visar hur det är att gå i skolan i en tid som denna. Du ser också hur skolan ser ut och möter några som jobbar här. Day in the life

Ingress: