Naturvetenskapsprogrammet

Gillar du att experimentera och lösa problem?

Är matematik och naturvetenskap dina favoritämnen?

Då är Naturvetenskapsprogrammet med inriktning natur på Kungsholmens västra gymnasium det rätta valet för dig. Inom inriktningen naturvetenskap fördjupar du dig i

  • matematik
  • biologi
  • kemi
  • fysik

Du utvecklar förmågan att planera och genomföra experiment, göra iakttagelser, tolka och redovisa resultat.  Vi är en certifierad FN-skola och det genomsyrar vår  undervisning då miljö- och resursfrågor behandlas utifrån en hållbar global utveckling.

Vetenskapligt förhållningssätt

På Naturvetenskapsprogrammet tränar du att analysera problem, lösa problem, dra slutsatser och öva kritiskt tänkande. I våra nya moderna laboratoriesalar får du möjlighet att göra egna undersökningar, experiment, laborationer och fältstudier. På så vis vävs teori och praktik samman. Du får därmed goda förkunskaper för studier på universitet/högskola inom naturvetenskap, medicin och teknik. Utbildningen ger dig en bra grund för fortsatta studier med många dörrar öppna bland annat till läkare, veterinär, civilingenjör och biolog. Vi erbjuder inom det individuella valet bland annat Matematik 5, Engelska 7 och Moderna språk steg 4. vilket kan ge dig 2,5 i meritpoäng att lägga till ditt meritvärde.

Naturvetenskaplig specialisering

I fördjupningsdelen kan du välja studier mot miljö eller medicin.  Eftersom vi är en FN-skola så jobbar vi mycket med miljövetenskapliga ställningstaganden, till exempel på individ-, regional- och global nivå.  Med inriktning Medicin finns möjlighet till studiebesök och föreläsningar på Karolinska Institutet. Vi samarbetar med universitet och högskolor och tar in externa föreläsare på Naturvetenskapsprogrammet.

 

Kontakt

Jessica Arlesten, studie– och yrkesvägledare
jessica.arlesten@stockholm.se

Anna Ahlenius Silvermyr, rektor
anna.silvermyr@stockholm.se

 

Ladda ner poängplanen för Naturvetenskapsprogrammet

 

Dela: