Till innehåll på sidan

Naturvetenskapsprogrammet

Gillar du att experimentera och lösa problem?  Är matematik och naturvetenskap dina favoritämnen? Då är Naturvetenskapsprogrammet det rätta valet för dig.

​Vetenskapligt förhållningssätt  

På naturvetenskapsprogrammet tränar du att analysera och lösa problem, dra slutsatser och tänka kritiskt. I våra ämnesanpassade laborationssalar får du möjlighet att göra egna undersökningar, experiment och laborationer. Vi lägger mycket tid på laborationer för att du ska utveckla förmågan att arbeta naturvetenskapligt. På så vis vävs teori och praktik samman.  

Tvärvetenskap och naturvetenskapligt fokus   

Redan i årskurs 1 och 2 färgas kurserna av vår profil för att fördjupas i årskurs 3 då du läser kurserna naturvetenskaplig specialisering och bioteknik med fokus på tvärvetenskap. Inom profilen bioteknik fördjupar du dig i tvärvetenskapen mellan matematik, biologi, kemi och fysik som även visar på hur bioteknik är knutet till ett hållbart samhälle.

Högskoleförberedande studier 

När du läser det naturvetenskapliga programmet får du goda förkunskaper för studier på universitet/högskola inom naturvetenskapliga och tekniska inriktningar. I och med att vi samarbetar med universitet och högskolor och regelbundet tar in externa föreläsare på naturvetenskapsprogrammet samt gör studiebesök får du en fördjupad förståelse och blir väl förberedd för hur det är att studera på högre nivå.  

Inom det individuella valet erbjuder vi bland annat:

  • Matematik 5
  • Engelska 7
  • Moderna språk steg 4. Du kan få 2,5 meritpoäng att lägga till ditt meritvärde.

Poängplan och schema

Exempelschema för naturvetenskapsprogrammet

Poängplan för Naturvetenskapsprogrammet läsåret 2021/2022.

Kontakt

Jessica Arlesten, studie– och yrkesvägledare
jessica.arlesten@edu.stockholm.se

Anna Ahlenius Silvermyr, biträdande rektor
anna.silvermyr@edu.stockholm.se

Dela: