Till innehåll på sidan

Naturvetenskapsprogrammet

Gillar du att experimentera och lösa problem? Är matematik och naturvetenskap dina favoritämnen? Då är naturvetenskapsprogrammet på Kungsholmens västra gymnasium det rätta valet för dig. Inom inriktningen naturvetenskap fördjupar du dig i matematik, biologi, kemi och fysik. Du utvecklar förmågan att planera och genomföra experiment, göra iakttagelser, tolka och redovisa resultat.

Inriktning naturvetenskap

Ladda ner poängplan 2019-2020 för naturvetenskapsprogrammet, inriktning naturvetenskap 

Programfördjupning (200 poäng)

  • Bioteknik 100 p
  • Naturvetenskaplig specialisering 100p 

Vetenskapligt förhållningssätt

På naturvetenskapsprogrammet tränar du att analysera problem, lösa problem, dra slutsatser och öva kritiskt tänkande. I våra nya moderna laborationssalar får du möjlighet att göra egna undersökningar, experiment och laborationer. Utöver detta görs även fältstudier och på så vis vävs teori och praktik samman. Du får därmed goda förkunskaper för studier på universitet/högskola inom naturvetenskap, medicin och teknik. Utbildningen ger dig en bra grund för fortsatta studier med många dörrar öppna, bland annat till läkare, veterinär, civilingenjör och biolog.

Individuella valet

Vi erbjuder inom det individuella valet bland annat:

  • Matematik 5,
  • Engelska 7 och
  • Moderna språk steg 4.

Du kan då få 2,5 poäng att lägga till ditt meritvärde.

Naturvetenskaplig specialisering

Ämnet naturvetenskaplig specialisering möjliggör en inomvetenskaplig eller tvärvetenskaplig fördjupning inom ett valt naturvetenskapligt kunskapsområde. Vi samarbetar med universitet och högskolor genom föreläsningar studiebesök.

Hållbar utveckling

Vi är en certifierad FN-skola och det genomsyrar vår undervisning där miljö- och resursfrågor behandlas utifrån en hållbar global utveckling. Det avspeglar sig i vårt arbete med miljövetenskapliga ställningstaganden på individ-, regional- och global nivå. 

FN i skolan (annan webbplats)

Kontakt

Jessica Arlesten, studie– och yrkesvägledare
jessica.arlesten@edu.stockholm.se

Anna Ahlenius Silvermyr, rektor
anna.silvermyr@edu.stockholm.se

Dela: