Inte längre liten och intim

Många elever söker till våra utbildningar och våra studie- och yrkesvägledare jobbar för fullt. Klasserna är fulla och i år utökar vi dessutom vård- och omsorgsprogrammet med ytterligare en klass i årskurs ett. Vi brukar beskriva skolan som liten och intim men år från år växer den sig större och större. Skolan har alltid något att ge och kanske just därför har vi än en gång fått besök av skolborgarrådet.

En blandning av yrkesprogram och teoretiska program under samma skoltak skapar en kreativ dynamik vilket Olle Burell, Stockholms stads skolborgarråd, poängterade när han besökte lärare och personal inför skolstarten. Att Stockholm växer är ingen nyhet men det gör att staden måste göra plats för ytterligare 10 000 elever. Hur ser då framtidens skola ut? Efter en lång pratstund fick skolborgarrådet med sig en rad konkreta tips på hur framtiden skola kan se ut.
Kanske är vi på Kungsholmens västra gymnasium, enligt Olle Burell, idag inte så långt ifrån den bilden. Flera skolbyggnader på ett campus med gemensamma ytor och olika program och funktioner. Därmed kan vi nog behålla beskrivningen av skolan men med tillägget att den ger en känsla av att vara en liten och intim skola även om vi i praktiken gått och blivit långt mycket större med ett elevantal på 960 elever.