Samhällsvetenskapsprogrammet

Inriktning beteendevetenskap

Ladda ner poängplanen för Samhällsvetenskapsprogrammets inriktning beteendevetenskap 2019-2020

Är du intresserad av dina egna och andra människors relationer, beteenden, tankar och känslor? Vill du förstå hur vi skapar samhällen, kulturer och identiteter? Då är samhällsprogrammet med inriktning beteendevetenskap på Kungsholmens västra gymnasium det rätta valet för dig. Här sätter vi dig och människan i centrum och lägger mycket fokus på psykologi. Vill du arbeta med människor och är intresserad av yrken som polis, socionom, kommunikatör, projektledare, beteendevetare, lärare eller psykolog?
Valen är många efter studenten. Men innan dess vill vi ge dig tre lärorika och spännande år hos oss. Vi studerar människans förmåga att påverka och hur vi påverkas av olika samhällsförhållanden och samhällsstrukturer.Vi samarbetar mellan flera ämnen för att din förståelse ska bli så djup och bred som möjligt kring de samhällsfrågor vi berör.

Programfördjupning

Vi är en certifierad FN-skola som avspeglas i vårt arbete. Du arbetar bland annat med mänskliga rättigheter, de globala målen och Ungdomsparlamentet. Du har även möjlighet att engagera dig i skolans FN-förening. Under dina år hos oss:

• fördjupar du dina kunskaper inom psykologi, kriminologi och ungdomskulturer,
  • du undersöker orsakerna till komplexa samhällsfenomen,
  • du lär dig att kritiskt granska information, hur man skriver vetenskapliga uppsatser, och hur du för fram din åsikt,
  • du studerar olika ledarskapsstilar och hur organisationer är uppbyggda.

Vi utvecklar samhällsprogrammet kontinuerligt och har många intressanta samarbeten och internationella utbyten som du kan ta del av på vår hemsida. Just nu har vi bland annat ett samarbete med VINGE advokatbyrå. När du tagit studenten hos oss är du väl förbered för studier på universitet och högskola.

Inriktning samhällsvetenskap med juridik

Ladda ner poängplanen för Samhällsvetenskapsprogrammet, inriktning samhällsvetenskap med juridik

Är du intresserad av juridik och kriminologi? Har du intresse för internationell politik, samhällsvetenskap, mänskliga rättigheter och globala frågor? Då är samhällsprogrammet med juridik på Kungsholmens västra gymnasium det rätta valet för dig!

Du kanske har funderat på arbeten som jurist, polis, journalist, samhällsplanerare, statsvetare, lärare, diplomat och har ett starkt juridiskt och politiskt intresse. Dina möjligheter efter studenten är många. Men innan dess vill vi ge dig tre lärorika och spännande år hos oss. Vi samarbetar mellan flera ämnen för att din förståelse ska bli så djup och bred som möjligt kring de samhällsfrågor vi berör. Du kommer fördjupa dig inom juridik och kriminologi. Du studerar lagar, regler och rättsfall inom juridik och teorier om brottslighet, dess orsaker och konsekvenser inom kriminologi. Vi samarbetar just nu med VINGE advokatbyrå och har många intressanta utbyten.

Vi är en certifierad FN-skola som avspeglas i vårt arbete och du kan även engagera dig i skolans egen FN-förening. Du kommer bland annat arbeta med mänskliga rättigheter, de globala målen och Ungdomsparlamentet. Du undersöker orsakerna till komplexa samhällsfenomen, du lär dig att kritiskt granska information, hur man skriver vetenskapliga uppsatser och hur du för fram din åsikt. När du tagit studenten hos oss är du väl förbered för studier på universitet och högskola.

Programfördjupning

Josefin Qvarfordt, studie- och yrkesvägledare