Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteendevetenskap

Är du intresserad av dina egna och andra människors beteenden, tankar och känslor?

Vill du förstå hur vi skapar samhällen, kulturer och identiteter?

Då är Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteendevetenskap programmet för dig! Här sätter vi dig och människan i centrum och lägger mycket fokus på psykologi.

Vill du arbeta med människor och är intresserad av yrken som:

  • polis
  • socionom
  • kommunikatör
  • projektledare
  • forskare
  • beteendevetare
  • lärare
  • psykolog

Valen är många efter studenten. Men innan dess vill vi ge dig tre lärorika och spännande år hos oss. Vi samarbetar mellan flera ämnen för att din förståelse ska bli så djup och bred som möjligt kring de samhällsfrågor vi berör. Vi studerar människans förmåga att påverka och hur vi påverkas av olika samhällsförhållanden och samhällsstrukturer. Vi vill inte att du bara ska veta hur man förändrar, vi vill att du ska kunna förändra samhället, på riktigt. För visst har du sett orättvisor och samhällsproblem och haft idéer om hur de skulle kunna lösas?

Vi är en certifierad FN-skola och detta genomsyrar allt vi gör. I åk 1 fokuserar du på de mänskliga rättigheterna, i åk 2 är du med i ungdomsparlamentet och i åk 3 startar du och dina klasskamrater sociala entreprenörskapsprojekt inom de globala målen och gör världen till det bättre. Samtidigt tränar du samarbetsförmåga, vilka roller du och andra tar i en grupp och hur olika ledarskapsstilar passar i olika sammanhang.

När du lämnar oss har du det som krävs för att läsa vidare på universitet och högskola. Du vet hur man undersöker orsakerna till de mest komplexa samhällsfenomen, du vet hur man kritiskt granskar information, hur man skriver vetenskapliga uppsatser, och för fram din åsikt både i tal som i skrift. Men framför allt så vet du hur du kan göra skillnad och hur du kan engagera människor att precis som du arbeta för en bättre värld.

 

Kontakt

Josefin Qvarfordt, studie- och yrkesvägledare
josefin.qvarfordt@stockholm.se

Andreas Eriksson, rektor
andreas.l.eriksson@stockholm.se 

 

Ladda ner poängplanen för Samhällsvetenskapsprogrammets inriktning beteendevetenskap.

Dela: