Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning samhällsvetenskap

Bryr du dig om vad som händer runtom i världen?

Är du intresserad av internationellt arbete, mänskliga rättigheter och globala frågor?

Detta program är för dig som är engagerad i din omvärld, mänskliga relationer och vad som händer i framtiden.

Du kanske har funderat på arbeten som:

• polis
  • journalist
  • samhällsplanerare
  • jurist
  • statsvetare
  • lärare
  • diplomat

Valen efter studenten är många. Men innan dess vill vi ge dig tre lärorika och spännande år hos oss. Vi samarbetar mellan flera ämnen för att din förståelse ska bli så djup och bred som möjligt kring de samhällsfrågor vi berör. Vi fördjupar oss i internationella relationer, demokrati, maktstrukturer och hur du kan påverka samhället till det bättre.

Vi är en certifierad FN-skola och detta genomsyrar allt vi gör.

• Åk 1 fokuserar du på de mänskliga rättigheterna.
  • Åk 2 är du med i Ungdomsparlamentet.
  • Åk 3 fördjupar du dig i internationella relationer.

Du identifierar orsaker, hur konsekvenserna ser ut och vad man kan göra för att hitta lösningar. Vi studerar hur vi kan nå en social, ekologisk och ekonomisk hållbar utveckling lokalt och globalt. Vi utvecklar samhällsprogrammet kontinuerligt och vi planerar att eleverna ska få läsa en kurs inom juridik.

Josefin Qvarfordt, studie-och yrkesvägledare
josefin.qvarfordt@stockholm.se

Andreas Eriksson, rektor
andreas.l.eriksson@stockholm.se

Ladda ner poängplanen för Samhällsvetenskapsprogrammet.