Till innehåll på sidan

Skolan bidrar med kraft och engagemang

Kungsholmens västra gymnasium deltar i ett världsomspännande digitalt projekt lett av Stanford University. Det här är ett av flera bidrag som skolan deltar i tiden som nu råder. Insatsen har även uppmärksammats av Sveriges radio P4 Stockholm.

KVG bidrar på många sätt i den tid som nu råder. Förutom att skicka vidare material och utrustning som används i undervisningen på Vård- och omsorgsprogrammet är skolan också med i ett open-sourceprojekt lett av Stanford University. För att komma till ett vaccin eller läkemedel mot Covid-19 deltar skolan i detta projekt genom att låta de datorer som inte används kalkylera olika sätt ett protein kan vika sig. Genom dessa beräkningar kan forskare i sin tur utesluta vissa alternativ i framställandet av ett läkemedel eller vaccin. Anders Lennmor, IT-pedagog på KVG, berättar mer i filmen. Skolans engagemang har även uppmärksammats i P4 Stockholm, 2020-04-20, där han berättar mer och om hur det framöver kommer kunna användas i undervisningen.

Genom att installera folding@home på din egen dator hemma kan du också bidra, uppmanar Anders. Om du vill bidra tillsammans med oss skriver du in skolans lagnummer som är 250731. Det är tillsammans vi gör skillnad - Kunskap, Vetenskap, Gemenskap skolans tre ledord, ett annat sätt att säga KVG.  

Dela: