Högskoleförberedande program

Antal: 5

• Vård- och omsorgsprogrammet

Du studerar människan ur olika synvinklar och läser bland annat psykologi, medicin, akutsjukvård, psykiatri, äldres hälsa och hälsovetenskap. Vård– och omsorgsprogrammet på Kungsholmens västra gymnasium är certifierat av Vård– och omsorgscollege Stockholm. Vi erbjuder en utmanande utbildning med hög kvalitet.

Vi erbjuder ett högskoleförberedande vård-och omsorgsprogram för dig som vill ha en utmanande gymnasieutbildning med hög kvalitet. Du kan bedriva internationella fältstudier, bland annat i Frankrike eller läsa kurser på Röda Korsets högskola.

• Öppet hus 21 januari 2020

Lär känna oss på Kungsholmens västra gymnasium, KVG. Vi slår upp portarna kl. 18.00 och håller öppet fram till 19.30. Under kvällen kan du titta på våra nyrenoverade lokaler, träffa elever och lärare samt våra studie- och yrkesvägledare, elevhälsoteamet och rektorerna.

Program för kvällen

• Naturvetenskapsprogrammet

Gillar du att experimentera och lösa problem? Är matematik och naturvetenskap dina favoritämnen? Inom inriktningen naturvetenskap fördjupar du dig i matematik, biologi, kemi och fysik.

• två unga flickor pratar och skriver

Samhällsvetenskapsprogrammet

Är du intresserad av dina egna och andra människors relationer, beteenden, tankar och känslor? Vill du förstå hur vi skapar samhällen, kulturer och identiteter?

• Vad är ett individuellt val ?

Det individuella valet på 300 poäng (200 poäng för er som startade 2011) är obligatoriskt och ingår i ditt gymnasieprogram. Alla elever i åk 1 och 2 väljer kurser inför nästa läsår.