Högskoleförberedande program

Antal: 4

• Naturvetenskapsprogrammet

Gillar du att experimentera och lösa problem? Är matematik och naturvetenskap dina favoritämnen? Inom inriktningen naturvetenskap fördjupar du dig i matematik, biologi, kemi och fysik.

• två unga flickor pratar och skriver

Samhällsvetenskapsprogrammet

Är du intresserad av dina egna och andra människors relationer, beteenden, tankar och känslor? Vill du förstå hur vi skapar samhällen, kulturer och identiteter?

• Vård- och omsorgsprogrammet

Vi erbjuder ett högskoleförberedande vård-och omsorgsprogram för dig som vill ha en utmanande gymnasieutbildning med hög kvalitet. Du kan bedriva internationella fältstudier, bland annat i Frankrike eller läsa kurser på Röda Korsets högskola.

• Vad är ett individuellt val ?

Det individuella valet på 300 poäng (200 poäng för er som startade 2011) är obligatoriskt och ingår i ditt gymnasieprogram. Alla elever i åk 1 och 2 väljer kurser inför nästa läsår.