Inriktning

Antal: 5

• Två elever pratar och skriver något i sina böcker utanför skolan.

Samhällsvetenskapsprogrammet

Är du intresserad av dina egna och andra människors relationer, beteenden, tankar och känslor? Vill du förstå hur vi skapar samhällen, kulturer och identiteter?

• Bilden visar en elev i arbete med dator och böcker.

Ekonomiprogrammet

Är du intresserad av ekonomi och hållbar utveckling? Då är ekonomiprogrammet på Kungsholmens västra gymnasium det rätta valet för dig! Du kan välja mellan inriktningarna ekonomi eller juridik.

• Ungdomar håller tillsammans upp FN-flaggan.

FN-skola

Kungsholmens Västra gymnasium är sedan 2017 en FN-skola och ”Kunskapande för framtiden i en globaliserad värld” är vår vision. Som elev får du möjlighet att engagera dig inom FN:s ungdomsföreningar och gå på utbildningar inom FN.

• Pedagogisk ledningsgrupp

Det pedagogiska arbetet på Kungsholmens västra gymnasium är organiserat i programlag kring de olika programmen på skolan i vilka arbetet leds av en programlagsledare. Ansvaret för de olika programmen är i sin tur fördelat på skolans tre rektorer.

• Studier anpassat för elever med hörselnedsättning

På Kungsholmens Västra Gymnasium erbjuder vi en lärmiljö som är anpassad för dig med hörselnedsättning. Söker du till något av våra program kommer du att ingå i en klass med både hörande och elever med hörselnedsättning.