Studie- och yrkesvägledning

Antal: 12

• Bilden visar en elev i arbete med dator och böcker.

Ekonomiprogrammet

Är du intresserad av ekonomi och hållbar utveckling? Då är ekonomiprogrammet på Kungsholmens västra gymnasium det rätta valet för dig! Du kan välja mellan inriktningarna ekonomi eller juridik.

• Studiehall

Öppet hus 26 januari

Tisdagen 26 januari slår vi upp digitala dörrar till vårt öppna hus. Med filmer och livesändningar berättar vi om våra program och om hur det är att gå här. Under kvällen är det också möjligt att ställa frågor till både elever och lärare.

• Naturvetenskapsprogrammet

Gillar du att experimentera och lösa problem?  Är matematik och naturvetenskap dina favoritämnen? Då är Naturvetenskapsprogrammet det rätta valet för dig.

• två unga flickor pratar och skriver

Samhällsvetenskapsprogrammet

Är du intresserad av dina egna och andra människors relationer, beteenden, tankar och känslor? Vill du förstå hur vi skapar samhällen, kulturer och identiteter?

• Vi finns på Gymnasiemässan digital, 19-21 november.

Gymnasiemässan digital 2020

I år genomförde vi gymnasiemässan digitalt mellan den 19:e och 21:a november. Vi sände live då men vi spelade också in filmer för att du ska kunna ta del av våra programpresentationer och ta en rundvandring i skolan. Välkommen!

• Studie- och yrkesvägledning

Studie- och yrkesvägledaren informerar och vägleder dig om behörighetskrav till högskoleutbildningar och möjliga yrkesval.

• Parkour

När du vill börja hos oss

Vill du byta till Kungsholmens västra gymnasium och går i årskurs 2 eller 3? Du har möjlighet att ansöka om plats till läsåret 2020-2021. Läs mer om vilka kriterier som gäller. Intag görs i mån av plats.

• Digitalt öppet hus

För dig som ska välja gymnasium till hösten 2020 och inte hade möjlighet att vara med direkt när vi hade öppet hus 29/4 går det nu att se det igen. Vi har också haft en informationskväll med samma innehåll. Välj själv vilken du vill ta del av genom att följa någon av länkarna nedan.

• Studier anpassat för elever med hörselnedsättning

På Kungsholmens Västra Gymnasium erbjuder vi en lärmiljö som är anpassad för dig med hörselnedsättning. Söker du till något av våra program kommer du att ingå i en klass med både hörande och elever med hörselnedsättning.