Skolfakta

Antal: 17

En skola byggd av kunskap, vetenskap och gemenskap

KVG är mer än ett gymnasium. Kungsholmens västra gymnasium är en centralt belägen plats för kunskap, vetenskap och gemenskap med elever från hela Storstockholm.

• Om skolan

Om du vill delta i samhällsdebatten, samverka med forskare och arbetsliv eller lära dig driva egna idéer som entreprenör då är Kungsholmens västra gymnasium rätt val för dig.

• Internationella samarbeten

Samarbetsprojekt mellan skolor i Sverige och skolor i andra länder med focus på utbildning är viktigt för oss.

• Ledighet under terminen.

Skolan är restriktiv i sin bedömning av ledighetsansökningar och du ansvarar själv för att du inte kommer efter i dina studier.

• Pedagogisk ledningsgrupp

Det pedagogiska arbetet på Kungsholmens västra gymnasium är organiserat i programlag kring de olika programmen på skolan i vilka arbetet leds av en programlagsledare. Ansvaret för de olika programmen är i sin tur fördelat på skolans tre rektorer.

När du vill komma i kontakt med oss på KVG använd följande alternativ:

• Fn flaggan med elever

FN-skola

Sedan höstterminen 2017 är KVG en FN-skola. Det innebär ett åtagande att stärka skolans egna globala profil genom fördjupat engagemang och på samma gång höja kompetensen hos båda elever och personal.

• Kunskap Vetenskap Gemenskap

Med skolans vision Kunskapande för framtiden i en globaliserad värld vill vi se våra ungdomar växa med kunskaper för ett hållbart samhällsbyggande och ett livslångt lärande.

• Ordningsregler

Studiero: I klassrummet ansvarar alla elever för att man ska kunna koncentrera sig. Du ansvarar själv för att ta med dig det material som behövs för lektionen. Om du stör kan du bli utvisad ur klassrummet.

• Campus Konradsberg

Välkommen till KVG (Kungsholmens västra gymnasium) och Campus Konradsberg.

• Tack för dina synpunkter

Tack för dina synpunkter. Det har blivit ett ärende hos oss och ska användas för att utveckla verksamheten.

Vi återkommer med svar om åtgärder inom kort.

Vänligen, rektor

• Elevdatorer

Stockholms stad vill ge alla gymnasieelever likvärdiga förutsättningar för sitt lärande.
    Läroplanen talar om modern teknik som ett verktyg för kunskapssökande, kommunikation, skapande och lärande.

• Våra utbildningar

På KVG vill vi förbereda dig för högre studier. Därför är det viktigt att du redan på gymnasiet få närma dig universitetsvärlden.