Skolfakta

Antal: 19

• Entrén till FGZ-husen, Kungsholmens västra gymnasium på Campus Konradsberg.

Öppettider

Från och med måndag 25 januari är skolan öppen måndag till torsdag mellan 08.00 och 17.00 och fredagar mellan klockan 08.00 och 16.00.

• Fn flaggan med elever

FN-skola

Kungsholmens Västra gymnasium är sedan 2017 en FN-skola och ”Kunskapande för framtiden i en globaliserad värld” är vår vision. Som elev får du möjlighet att engagera dig inom FN:s ungdomsföreningar och gå på utbildningar inom FN.

• Studieplats i biblioteket

För elever

Bli elev på Kungsholmens västra gymnasium

När du är elev på KVG har vi mycket vi kan erbjuda dig. Alla på skolan hjälper till att skapa goda förutsättningar för att kunskap ska kunna gro och nya tankar väckas och utvecklas.

• Terminer och lov

Skolstart, avslutningar utspring skiljer sig något mellan gymnasieskolorna. Det kan förekomma ändringar i planering av antalet skoldagar vilket kan leda till att dagarna flyttas om.

• Vi finns på Gymnasiemässan digital, 19-21 november.

Gymnasiemässan digital 2020

I år genomförde vi gymnasiemässan digitalt mellan den 19:e och 21:a november. Vi sände live då men vi spelade också in filmer för att du ska kunna ta del av våra programpresentationer och ta en rundvandring i skolan. Välkommen!

• Frånvaroanmälan

Det är viktigt att du deltar i skolarbetet då dina studieresultat är helt beroende av din närvaro och ditt engagemang i dina studier och i skolan. Obligatorisk närvaro gäller för samtliga schemalagda lektioner och mentorsdagar. Likaså gäller närvaro om lärare och klass kommit överens om arbete på annan tid eller plats (till exempel studiebesök).

• Öppettider

Mellan måndag 22/6 och fredag 31/7 kommer du i kontakt med oss på följande sätt.

• Lärarstudenter

Kungsholmens västra gymnasium är ett Centrum för professionsutveckling, CPU, och har därmed ett nära samarbete med Södertörns högskolas lärarutbildning. Som elev kommer du att alltså möta många lärarstudenter under din gymnasietid.

• Start

Skolans personal och lärare utvecklar ständigt för dig den samhörighet, trivsel och tolerans som kännetecknar Kungsholmens västra gymnasium.

• Pedagogisk ledningsgrupp

Det pedagogiska arbetet på Kungsholmens västra gymnasium är organiserat i programlag kring de olika programmen på skolan i vilka arbetet leds av en programlagsledare. Ansvaret för de olika programmen är i sin tur fördelat på skolans tre rektorer.

• Ordningsregler

För allas trivsel och hälsa och framför allt visa respekt och ge varandra förutsättningar att nå sina mål har skolan ett antal regler. Detta gäller.

• Kunskap Vetenskap Gemenskap

Med skolans vision Kunskapande för framtiden i en globaliserad värld vill vi se våra ungdomar växa med kunskaper för ett hållbart samhällsbyggande och ett livslångt lärande.

• Tack för dina synpunkter

Tack för dina synpunkter. Det har blivit ett ärende hos oss och ska användas för att utveckla verksamheten.

Vi återkommer med svar om åtgärder inom kort.

Vänligen, rektor

• Elevdatorer

Stockholms stad vill ge alla gymnasieelever likvärdiga förutsättningar för sitt lärande.
    Läroplanen talar om modern teknik som ett verktyg för kunskapssökande, kommunikation, skapande och lärande.

• Våra utbildningar

På KVG vill vi förbereda dig för högre studier. Därför är det viktigt att du redan på gymnasiet få närma dig universitetsvärlden.