Skolfakta

Antal: 16

• Fotot visar Lena som är förstelärare i vård och omsorg.

Att vara förstelärare

Försteläraren fördjupar sig inom sitt ämnesområde och tillsammans med kollegorna utvecklas både undervisning och elevens lärmiljö. Ett arbete som garanterar att skolans undervisning vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

• Entrén till FGZ-husen, Kungsholmens västra gymnasium på Campus Konradsberg.

Om skolan

Med skolans vision Kunskapande för framtiden i en globaliserad värld vill vi se våra ungdomar växa med kunskaper för ett hållbart samhällsbyggande och ett livslångt lärande.

• Två elever i ett av våra klassrum.

Våra utbildningar

Samverkan med forskning och arbetsliv

Hos oss är det frågor om vad det är att vara människa i en allt mer globaliserad värld som vägleder dig i kunskapssökandet.

• Entrén till FGZ-husen, Kungsholmens västra gymnasium på Campus Konradsberg.

Öppettider på expeditionen

Måndag till fredag mellan 09.00 och 12.00 samt 13.00 och 15.00.

Däremellan går det bra att skicka e-post eller tala in ett meddelande på telefon, se kontaktuppgifterna nedan.

• Studieplatser i biblioteket.

För elever

Bli elev på Kungsholmens västra gymnasium

När du är elev på KVG har vi mycket vi kan erbjuda dig. Alla på skolan hjälper till att skapa goda förutsättningar för att kunskap ska kunna gro och nya tankar väckas och utvecklas.

• Ungdomar håller tillsammans upp FN-flaggan.

FN-skola

Kungsholmens Västra gymnasium är sedan 2017 en FN-skola och ”Kunskapande för framtiden i en globaliserad värld” är vår vision. Som elev får du möjlighet att engagera dig inom FN:s ungdomsföreningar och gå på utbildningar inom FN.

• Interiörbild av biblioteket

En plats för nyfikenhet och lärande

Hjälp med att söka information och litteratur

Biblioteket är alltid bemannat om du behöver hjälp att söka information till skolarbetet eller att hitta litteratur.

• Vi finns på Gymnasiemässan digital, 19-21 november.

Gymnasiemässan digital 2020

I år genomförde vi gymnasiemässan digitalt mellan den 19:e och 21:a november. Vi sände live då men vi spelade också in filmer för att du ska kunna ta del av våra programpresentationer och ta en rundvandring i skolan. Välkommen!

• Frånvaroanmälan

Det är viktigt att du deltar i skolarbetet då dina studieresultat är helt beroende av din närvaro och ditt engagemang i dina studier och i skolan. Obligatorisk närvaro gäller för samtliga schemalagda lektioner och mentorsdagar. Likaså gäller närvaro om lärare och klass kommit överens om arbete på annan tid eller plats (till exempel studiebesök).

• Öppettider

Mellan måndag 22/6 och fredag 31/7 kommer du i kontakt med oss på följande sätt.

• Södertörns högskolas logga.

Lärarstudenter

Kungsholmens västra gymnasium är ett Centrum för professionsutveckling, CPU, och har därmed ett nära samarbete med Södertörns högskolas lärarutbildning. Som elev kommer du att alltså möta många lärarstudenter under din gymnasietid.

• Start

Skolans personal och lärare utvecklar ständigt för dig den samhörighet, trivsel och tolerans som kännetecknar Kungsholmens västra gymnasium.

• Pedagogisk ledningsgrupp

Det pedagogiska arbetet på Kungsholmens västra gymnasium är organiserat i programlag kring de olika programmen på skolan i vilka arbetet leds av en programlagsledare. Ansvaret för de olika programmen är i sin tur fördelat på skolans tre rektorer.

• Ordningsregler

För allas trivsel och hälsa och framför allt visa respekt och ge varandra förutsättningar att nå sina mål har skolan ett antal regler. Detta gäller.

• Tack för dina synpunkter

Tack för dina synpunkter. Det har blivit ett ärende hos oss och ska användas för att utveckla verksamheten.

Vi återkommer med svar om åtgärder inom kort.

Vänligen, rektor