Våra utbildningar

Om du vill delta i samhällsdebatten, samverka med forskare och arbetsliv eller lära dig driva egna idéer som entreprenör då är Kungsholmens västra gymnasium rätt val. Våra utbildningar fokuserar på hälsa, demokrati, politik, juridik, miljö och kulturmöten.

Samverkan med forskning och arbetsliv

Hos oss är det frågor om vad det är att vara människa i en allt mer globaliserad värld som vägleder dig i kunskapssökandet. Våra utbildningar öppnar dörrarna till samverkan mellan arbetsliv och forskning genom möten med personer från olika verksamheter under studiebesök, gästföreläsningar eller fältstudier.

Behörighet till högre studier

Samtliga utbildningsprogram sätter det egna lärandet i centrum genom tydlig ansvarsfördelning och inflytande över hur det kan gå till. Med utgångspunkt från lärprocessen stöttar och hjälper läraren dig att nå dina eget uppsatta mål inom respektive ämne. Alla våra program ger dig behörighet att studera vidare på högskola eller universitet.

Gemensamt för elever på KVG

Du får tillgång till:

• Elevkår och föreningar
  • Idrottshall på campus
  • Fullt utrustade salar
  • Bibliotek med studieplatser
  • Lunch lagad i eget kök
Ingress: